Zaalhandbal heren: DIOS en Westlandia winnen

DIOS heeft de ongeslagen status in thuiswedstrijden weten te behouden. Het won tot nu toe alle acht thuiswedstrijden. In de Ballonhal rekende de ploeg uit Midden-Delfland voor het eerst sinds de entree in de eerste divisie af met angstgegner DSS-Aristos. De wedstrijd ging gelijk op waardoor het spannend bleef tot de laatste seconde. In de laatste minuut besliste de thuisploeg middels een doelpunt van Frank Koole de wedstrijd en hij bracht de tussenstand op 24-22. In de allerlaatste seconde zetten de bezoekers de eindstand van 24-23 op het scorebord.

Gezien het verloop van de tweede helft was de overwinning terecht gekomen bij de juiste ploeg. DIOS leidde halverwege het duel met 11-10. Na de pauze had de thuisploeg zelfs nog een voorsprong van drie doelpunten (16-13), maar de Amsterdamse ploeg kwam knap terug. De slotfase ging gelijk op en met nog twee minuten te spelen was de stand 22-22. Frank Snelder bracht DIOS op een 23-22, waarna de bezoekers in de gelijkmakende aanval misten. Na een time-out bracht Frank Koole de overwinning in veilige haven. De bezoekers scoorden nog een keer. Na de 24-23 overwinning van heeft DIOS de Amsterdamse ploeg weer bijgehaald op de ranglijst. Beide ploegen staan op een vijfde plaats met 20 punten uit 16 wedstrijden. Frank Snelder was met zeven treffers topscorer.

WPK/Westlandia sluit het jaar 2013 af als nummer één. EHC heeft evenveel punten, echter het doelsaldo van Westlandia is beter. De Naaldwijkse ploeg won in sporthal Onderdak in Zierikzee met 30-23 van Delta Sport. De ruststand was 13-12 in het voordeel van Westlandia. De Naaldwijkse ploeg heeft nu de volle buit gehaald uit vier uitwedstrijden. Delta Sport verloor voor de tweede keer een thuiswedstrijd.