Zaalhandbal dames: VELO ongeslagen met kerstreces

De reserves van Virto/Quintus hebben hun vijfde nederlaag van het seizoen geleden. Eurotech/BEVO bleek in de Van der Voorthal te sterk voor de Heulse ploeg. Na een ruststand van 13-15 in het voordeel van de bezoekers uit Panningen eindigde het duel in een 30-25 zege voor BEVO. Quintus leed pas de tweede thuisnederlaag. Alleen koploper DSS bleek te sterk in Kwintsheul. Quintus heeft na 16 wedstrijden een achterstand van zeven punten op DSS.

Veneco/VELO heeft ook de tiende wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De Wateringse formatie had het zeer moeilijk tegen Iason en won uiteindelijk met 17-16. In sporthal De Polfermolen in Valkenburg nam de thuisploeg, de nummer drie van de ranglijst, bij rust een voorsprong van 10-9. In de tweede helft zette VELO de achterstand recht en kon het met twee punten op zak vertrekken uit Limburg. Kelly Zwinkels was met zes treffers het meest productiefst bij VELO.

Het was voor VELO de derde wedstrijd waarin het minder wist te scoren dan 20 doelpunten en dit gebeurde alleen in uitwedstrijden. In de openingswedstrijd van het seizoen won het met 16-15 van Gemini. Bij Wings werd met 18-14 gewonnen. Door de overwinning op Iason heeft VELO een gat geslagen met de Limburgse opponent van acht punten. Gemini is de enige ploeg die de koploper nog kan volgen. De Zoetermeerse ploeg volgt op zes punten, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Over twee speelronden staan de nummers één en twee tegenover elkaar.