Archief

'Voorkom liquidatietraject Harnaschpolder'

Fractievoorzitter Elly de Jong van PvdA Midden-Delfland hoopt dat maandagavond een liquidatietraject van het Bedrijvenschap Harnaschpolder kan worden voorkomen. Er is dan een extra raadsvergadering, omdat afgelopen dinsdag de stemmen staakten, mede door de afwezigheid van De Jong zelf.

In een open brief heeft zij zaterdag bewoners van de Harnaschkade in Den Hoorn duidelijk willen maken, dat de hoop die zij koesteren uit het oogpunt van hun persoonlijke belang dramatische gevolgen kan hebben voor de gemeente Midden-Delfland.

De regeling Bedrijvenschap loopt af op 31 december a.s. en moet worden vernieuwd. De gemeente Den Haag heeft het deel van de gemeente Delft overgenomen en Midden-Delfland neemt dan deel voor 15% in de lusten en de lasten. "De hoop dat het mogelijk zou zijn een plafond voor Midden-Delfland in te bouwen, is onrealistisch en stuit in de gemeente Den Haag op grote weerstand", aldus De Jong.

De gemeente Den Haag heeft inmiddels ingestemd met de nieuwe regeling. "Dat wil dus zeggen, dat wanneer Midden-Delfland niet instemt, er per 1 januari geen regeling meer is en we automatisch in een liquidatietraject belanden. Dit brengt zeer grote financiële risico's met zich mee", betoogt De Jong.

Zij voert aan, dat wanneer Gedeputeerde Staten het overneemt en Midden-Delfland verantwoordelijk stelt, de gemeente onvermijdelijk de rekening gepresenteerd krijgt. Het zou volgens De Jong op den duur zelfs tot het einde van de zelfstandige gemeente Midden-Delfland kunnen leiden.