Archief

Bestuur ODO: "Trommels blijven toegestaan"

Het bestuur van korfbalvereniging ODO gaat trommels in de sporthal tijdens thuiswedstrijden niet verbieden. Dit zei Margreet Hanemaaijer, bestuurslid van de Maaslandse club, zondagmiddag op WOS-radio.

Het duel ODO-Fiks werd zaterdagavond in het begin van de tweede helft gestaakt, omdat de scheidsrechter van mening was dat door het lawaai van de trommel sprake was van spelbederf. Het ODO-bestuur spreekt juist van extra sfeer in sporthal De Hofstede in Maasland.

"Alleen als de tuchtcommissie ons toch een straf oplegt, ontstaat mogelijk een andere situatie", aldus Hanemaaijer. "Als bestuur van de vereniging kijken we eerst kritisch naar onze eigen rol. Kijken we terug op de wedstrijd van zaterdag, dan is er in onze optiek op geen enkele wijze sprake van onsportief gedrag van onze supporters geweest. Positief aanmoedigen, applaudisseren, toeteren en trommelen is juist wat al jaren de goede sfeer in de Hofstede maakt. Wellicht was het achteraf verstandiger geweest om na de eerste opmerking van de scheidsrechter de trommel op te bergen, maar dat is analyse achteraf", aldus het bestuur van ODO op haar eigen website.

ODO heeft afgelopen weekend nog een brief naar de KNKV gestuurd met haar relaas van de avond. Overigens wilde tegenstander Fiks ook doorspelen, het team uit Oegstgeest stond zelfs met 3-11 voor. Naar verwachting zal de tuchtcommissie pas na de jaarwisseling uitspraak doen.

Categorieen:
Maasland Algemeen