Zaalkorfbal: winst ONDO tegen Dijkvogels

Tweede klasse F

Valto

Valto gaat de winterstop in als koploper en heeft twee punten voorsprong op Merwede. CKC Maassluis volgt op drie punten. Korbatjo en ONDO hebben vier punten achterstand. In de laatste wedstrijd van de heenronde won Valto van Korbatjo. In sporthal De Boogers in Oud-Beijerland won de Lierse ploeg met 15-13. Valto heeft zes van de zeven wedstrijden gewonnen. Alleen ONDO pakte twee punten af van de streekgenoot.

CKC Maassluis

CKC Maassluis heeft de wedstrijd tegen Vlaardingen/Ridderhof met moeite in winst omgezet. In de Olympiahal pakte de thuisploeg pas in de laatste minuut de overwinning. CKC Maassluis startte goed en leidde na ruim 15 minutenspelen met 3-1. Daarna namen de bezoekers het heft in handen en lieten iedere keer een voorsprong noteren waarna CKC Maassluis weer kon aanhaken. De ruststand was 7-6 voor de bezoekers uit Vlaardingen.

In de tweede helft liepen de bezoekers maximaal uit naar twee treffers voorsprong. CKC Maassluis wist iedere keer bij een achterstand wederom langszij te komen. Het werd een bloedstollende slotfase waarin ruim vier minuten voor tijd de stand 14-15 was voor de bezoekers. Pas in de laatste twee minuten wist CKC Maassluis de winst naar zich toe te trekken: 16-15. Voor CKC Maassluis een belangrijke zege om de druk op koploper Valto te houden.

ONDO & Dijkvogels

ONDO heeft voor de tweede keer een streekderby in winst omgezet. Na een overwinning op Valto leverde de wedstrijd tegen Dijkvogels eveneens twee punten op. Alleen de derby tegen CKC Maassluis werd op de openingsdag van het zaalseizoen verloren. Voor Dijkvogels leverden de twee gespeelde derby's tegen CKC Maassluis en Valto niets op.

Voor zowel ONDO als Dijkvogels was het een wedstrijd van belang. Winst voor ONDO zou betekenen dat de 's-Gravenzandse formatie een kloof zou slaan met de onderste ploegen. Winst voor Dijkvogels zou betekenen dat de Maasdijkse ploeg terug was in de strijd om een veilige klassering aan het einde van het seizoen. Door de 15-12 overwinning van ONDO is een gat ontstaan tussen de bovenste vijf ploegen en de onderste drie ploegen. ONDO heeft vier punten voorsprong op Dijkvogels dat gedeeld zesde staat met Vlaardingen/Ridderhof.