Zaalhandbal heren: verlies heren Quintus

Quintus heeft de goede reeks niet weten voort te zetten. De Heulse ploeg kon na een gelijkspel tegen Hurry Up en een overwinning op landskampioen Kras/Volendam niet stunten tegen Eurotech/BEVO en blijft daardoor op een zevende plaats op de ranglijst staan. Quintus moest het doen zonder Rens Reijgersberg, Lex Dofferhof en Mitchell Verbraeken.

De Heulse ploeg verloor in Panningen met 25-22, maar kan wederom terugzien op een prima wedstrijd. Sven Hemmes (eerste helft) en Marco Woltersom (tweede helft) waren onder meer een groot obstakel voor de aanval van BEVO. Ondanks de nederlaag blijft Quintus kans houden om de kampioenspoule te bereiken. De Heulse ploeg lijkt op papier het gemakkelijkste programma te hebben ten opzichte van Palsgroep/E&O en JMS/Hurry Up. Het sleutelduel zal voor Quintus het thuisduel tegen E&O worden.

In sporthal De Heuf opende BEVO met een 3-1 voorsprong, waarna Quintus bij een 6-6 tussenstand uitliep op de thuisploeg. Het verschil werd maximaal drie doelpunten, maar in de laatste seconde voor rust kon BEVO de aansluitingstreffer scoren: 11-12. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. BEVO maakte het verschil in de laatste 15 minuten waarin het uitliep naar een vier doelpunten voorsprong (22-18). Quintus kon het verschil nog terugbrengen naar een verschil van twee treffers, maar BEVO herstelde zich op tijd en sleepte een 25-22 uit het vuur. Tim Bottinga was zes keer trefzeker en Niels van Lier trof vier keer doel.

De reserves van Quintus zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer dit seizoen te winnen van de reserves van Kras/Volendam. Na een enerverende wedstrijd bleek de Volendamse ploeg met 29-27 te sterk voor de Heulse formatie. Quintus bleef hierdoor voor de vijfde keer dit seizoen zonder punten in een uitwedstrijd. Vier wedstrijden leverden wel het volle aantal punten op. Geen enkele keer werd op vreemde bodem de punten gedeeld. Quintus sluit het jaar af als nummer acht van de eerste divisie. Over twee weken wacht de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Handbal Venlo.