Archief

Vier ton voor verhuizing CJG Naaldwijk

Het college van B en W van Westland vraagt de raad om 420.000 euro vrij te maken voor het afbouwen en inrichten van een Centrum voor Jeugd en Gezin voor Naaldwijk in het Woerdblokeiland. Naast de diensten van de Jeugdgezondheidszorg komen er spreekkamers. Hier maken ook de andere partners in het CJG, Bureau Jeugdzorg en Kwadraad Schoolmaatschappelijk Werk, gebruik van. De oplevering wordt verwacht in april 2014.

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kunnen ouders en verzorgers van baby's en kinderen tot 23 jaar, jongeren én professionals terecht met vragen over opvoeden en opgroeien. Wethouder Marga de Goeij: "Wonen en zorg dicht bij elkaar, dat willen we bereiken met locaties als het Woerdblokeiland. Naast het CJG komt er bijvoorbeeld ook kinderopvang en gaat Careyn diensten aanbieden. Zo komt er een herkenbare plek waar mensen dichtbij terecht kunnen voor zorg."

Westland heeft sinds 2010 een Centrum voor Jeugd en Gezin. Doordat de gemeente er taken bij krijgt van het Rijk op het gebied van jeugd, werk en zorg krijgt het CJG een bredere rol. In de toekomst gaan er daarom meer partners samenwerken in het CJG, zoals bijvoorbeeld Vitis, GGZ en jeugdformaat.