Archief

Overtreding bestemmingsplan wordt niet gedoogd

Het Westlandse college van B en W is niet van plan om situaties te gedogen die in strijd zijn met het bestemmingsplan glastuinbouw. Dat geeft niet alleen een verkeerd signaal af, maar ondermijnt ook de Westlandse ambitie om een wereldspeler op het gebied van glastuinbouw te zijn en te blijven.

Dit schrijft het college in antwoord op vragen van Westland Verstandig-Leo 2.0 over de handhaving van het bestemmingsplan. Door handhavend op te treden, kunnen bedrijven eenvoudiger moderne bedrijven bouwen als de economie weer aantrekt, aldus het college. Bovendien heeft handhaving een drukkend effect op de grondprijs, omdat de eigenaar er niets anders mee kan doen.

In Westland zijn er 900 gevallen die op de een of andere manier in strijd zijn met het bestemmingsplan glastuinbouw. Westland Verstandig-Leo 2.0 had vragen gesteld, omdat inspecteurs van de gemeente met sloop hadden gedreigd in een aantal proefdossiers. Volgens de partij kan dat juridisch niet, omdat de gemeente alleen het gebruik kan verbieden. Het college erkent dat, maar stelt dat er in sommige gevallen wel degelijk aanleiding voor (gedeeltelijke) sloop kan zijn.

In alle 900 gevallen hebben de betrokkenen een brief gekregen over de overtreding, maar vooralsnog handelt de gemeente alleen 26 proefdossiers af en alle dossiers in de gebieden Boomawatering en Poelzone waar al een

herstructurering aan de gang is.

Categorieen:
Westland Algemeen