Archief

Extra geld voor speeltuin, maar niet voor beheerder

De Hoekse speeltuinvereniging krijgt van de deelgemeente 10.000 euro om toe te werken naar een vrijwilligersorganisatie. Het geld mag niet gebruikt worden voor het langere tijd aanhouden van de huidige beheerder. Dat is de uitkomst van de deelraadsvergadering van donderdagavond, waar anderhalf uur lang een felle discussie werd gevoerd.

In 2015 moet de speeltuin op vrijwilligers gaan draaien. Partijen in de deelraad verschillen van visie in hoe dat bewerkstelligd kan worden. VVD en PvdA willen er met de 10.000 euro voor zorgen, dat de speeltuin gedwongen op eigen benen leert te staan. CDA, Hoekse Zaken en Leefbaar Hoek van Holland vinden dat het geld wel naar de beheerder moet, onder meer om nieuwe krachten in te werken.

Vanuit de overheid komt er volgend jaar 68.500 euro voor de speeltuin. De deelgemeente trekt naast de 10.000 euro ook nog eens 50.000 euro uit voor de huur (28.000 euro) en de beheerder (22.000 euro). Dit geld krijgt de speeltuin niet zelf in handen. Vanuit Rotterdam is er nog eens 8.500 euro beschikbaar, om de omslag naar vrijwilligersorganisatie te maken. De speeltuin heeft een eigen vermogen van 20.000 euro.