Archief

Zorgcentrum in oude Bernadetteschool

In de voormalige Bernadetteschool komt een woonzorgcentrum voor ouderen met lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen. Er waren meerdere gegadigden, maar de gemeente verkoopt het monumentale pand aan de Stichting Dijkweg Beheer. Donderdagmiddag werd de koopovereenkomst ondertekend. Timmers Construction & Development uit Dordrecht gaat het pand onder handen nemen.

In eerste instantie wilde de gemeente een cultuurcentrum in de school vestigen. Dat bleek niet haalbaar. De projectontwikkelaar van het zorgcentrum, die al eerder interesse had getoond, diende zich niet lang daarna opnieuw aan. Het streven is nu om in 2015 te starten met de bouw. Er komen 21 woningen.

De gemeentelijke monumentencommissie bracht eerder een negatief advies uit over de plannen. De fracties van zowel LPF Westland, GemeenteBelang Westland (GBW) als van CDA Westland opperden, dat dit advies niet de doorslag mag geven. Er is met Stichting Dijkweg Beheer afgesproken dat monumentale elementen in met name de voorgevel en het trappenhuis behouden blijven.

Categorieen:
Westland Algemeen