Archief

Verwijten CDA aan LPF en Westland Verstandig

CDA Westland vindt dat Westland Verstandig-LEO 2.0 en de LPF totaal verkeerde prioriteiten stellen, door "maar te blijven zeuren" om het uitvoeren van integriteitsonderzoek naar leden van het college van B en W. "In de gemeente zijn veel urgentere zaken om je als politieke partij druk over te maken", aldus het CDA.

De christen-democraten vinden het typerend, dat deze partijen het weer op de man gaan spelen, als ze het op de inhoud niet kunnen winnen. In een handomdraai zouden beide partijen zelf zonder enige moeite beschuldigd kunnen worden van niet-integer handelen, aldus het CDA.

Zo beschuldigde een inwoonster van Westland in november jl. de fractie van WV-LEO 2.0 van een bedreigende en intimerende houding, toen zij haar standpunt niet wilde bijstellen. "Als de opinie van prof. Tak zou worden gevraagd over deze bedreigingen van de fractie, zouden de conclusies zeker niet mals zijn geweest", stelt het CDA.

De wens van beide partijen om te komen tot een integriteitsonderzoek zou daarnaast hypocriet zijn, omdat ze zich volgens het CDA toch niets zullen aantrekken van de uitkomsten van het onderzoek. Als typerend voorbeeld wordt gewezen op het onderzoek dat door DHV is uitgevoerd in verband met een nieuw gemeentehuis.

Volgens WV-LEO 2.0 deugde niets van dit onderzoek en hoefde de gemeente wat deze fractie betreft nooit meer iets door een externe partij te laten onderzoeken, aldus het CDA. LPF Westland gaf aan niets met onafhankelijke onderzoeken te hebben en altijd haar eigen koers te blijven varen, onafhankelijk van de uitkomst van de onderzoeken. "Kortom: de uitkomsten van een onderzoek naar integriteit van de collegeleden zouden door deze partijen toch naast zich neer worden gelegd. Het geld voor die onderzoeken kan dan beter aan andere zaken besteed worden", besluit het CDA.

Categorieen:
Westland Algemeen