Archief

Van IJzendoorn en Mulder Sporters van het jaar

Mandy Mulder en Martijn van IJzendoorn zijn donderdagavond uitgeroepen tot respectievelijk Sportvrouw en Sportman van het jaar 2013 in de gemeente Westland. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse Westlandse Sportgala, dat ditmaal plaatsvond in de Van der Voorthal in Kwintsheul.



Zeilster Mandy Mulder won dit jaar het Europees kampioenschap in de Olympische klasse Nacra 17, in welke discipline ze tevens de wereldbekerwedstrijden in Palma op haar naam schreef. Dammer Martijn van IJzendoorn veroverde dit jaar de titel van zowel het EK als het WK Dammen voor aspiranten.



Tot Sporttalent van 2013 werd de 15-jarige judoka Lola van Zeijl verkozen, die dit jaar debuteerde op het NK voor senioren met de tweede plaats. De dames A1 van handbalvereniging WPK/Westlandia mogen zich de sportploeg van het jaar 2013 noemen, vanwege het winnen van zowel het NK veldhandbal als de Ruud Adema Bokaal.



Voor Carla Ophorst (atletiek), Barry Schep (korfbal) en Guus Vogels (hockey) had het Sportgala nog een extra dimensie. Zij kregen namens de gemeente Westland de Sport Carrière Award uitgereikt.

Categorieen:
Westland Algemeen