Archief

Integriteitsdiscussie niet voorbij

De integriteitsdiscussie ten aanzien van het Westlandse college van B en W is nog niet voorbij. Donderdag kwamen de raadsfracties van LPF Westland en Westland Verstandig-Leo2.0 met opinies naar buiten naar aanleiding van een brief van B en W. In die brief werd de LPF-suggestie dat het college zelf tot een onderzoek zou besluiten, afgewezen.

De fractie van LPF Westland zegt die keuze te betreuren. "Men zal nu nooit weten of de integriteit van deze collegeleden in het geding is (geweest). Het had het college gesierd om zichzelf te verschonen van deze kwestie en dit zal hen tijdens de verkiezingsperiode telkenmale worden aangerekend. Veel mensen zullen immers oordelen dat waar rook is, ook vuur is. Een gemiste kans om de kiezer te overtuigen dat de Westlandse bestuurders wél integer zijn", aldus de LPF.

De fractie van Westland Verstandig, legt zich niet neer bij de 'afwijzingsbrief' van het college. "Als volksvertegenwoordigers zouden we "geen knip voor de neus waard zijn" als we, uitgaande van de feiten en ook uitgaande van de opinie van prof. Tak, de zaak verder zouden laten rusten", aldus deze fractie.

Westland Verstandig blijkt woensdag een uitvoerige brief naar het college te hebben gestuurd en vraagt daarin of het bereid is tot een gesprek op korte termijn. De fractie zeg herhaling van dit soort zaken te willen voorkomen. "Dit vergt niet alleen een stipte en juiste nakoming van de gedragscode, maar ook een transparante wijze van omgaan met de gemeenteraad. Zijn hierover met het college afspraken te maken?", oppert Westland Verstandig.

Categorieen:
Westland Algemeen