Archief

Draad Sluispolder-West weer opgepakt

Woningcorporatie Maasdelta Maassluis kan haar plan voor de wijk Sluispolder-West weer oppakken. Vorig jaar werd het in de ijskast gezet, omdat het Waarborgfonds Sociale Woningbouw in november vorig jaar niet garant wilde staan.

Maasdelta had het plan om Sluispolder-West in een periode van tien jaar volledig op de schop te nemen. In totaal zouden er onder meer 460 huurwoningen gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwbouw in zowel de huur- als de koopsector. Ook komt er nieuwbouw van basisschool Het Spectrum.

Het WSW-fonds heeft de aanvraag opnieuw beoordeeld. Daardoor kan de corporatie weer een nieuwe lening aangaan. Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt. Het eerste deelplan omvat de locatie Guido Gezellestraat en de G.A. Brederolaan. De bewoners krijgen voorrang bij het zoeken naar een andere woning. Zodra ze weg zijn, kan begonnen worden met de sloop. Op die plek moet het nieuwe Spectrum komen.

De gemeenteraad moet nog akkoord gaat met de plannen. Naar verwachting neemt ze in het eerste kwartaal van 2014 een besluit.

Categorieen:
Maassluis Algemeen