Archief

In Maassluis geen hotspots tijdens jaarwisseling

Maassluis kent geen zogenaamde hotspots die tijdens de jaarwisseling extra politie-inzet rechtvaardigen. De politie houdt wel een aantal locaties intensief in de gaten. Welke locaties dit zijn, is vertrouwelijk. Dit laat het college van B en W weten aan de gemeenteraad.



De politie heeft de mogelijkheid gekregen om aan personen een wijkverbod op te leggen. Het gaat om personen die strafbare feiten of openbare orde verstorende handelingen hebben gepleegd en eenmaal gewaarschuwd zijn door politie. De agenten krijgen net zoals voorgaande jaren weer een bodycam mee. Dit is een videocamera die beschikbaar is gesteld door de gemeente Maassluis.



Alle onderwijsgebouwen worden door een particulier beveiligingsbedrijf permanent bewaakt. Daarnaast rijdt een surveillanceauto van dit bedrijf langs alle onderwijsgebouwen. De beveiligers kunnen direct contact opnemen met de politie.

Het is sowieso verboden om vuurwerk af te steken binnen een straal van 100 meter bij scholen en de zorg- en verpleegcentra Driemaashave aan de Stadsmolen en De Tweemaster aan het Vondelpark.

Categorieen:
Maassluis Algemeen