Archief

Reukema wil hecht contact met buren houden

Deelraadsvoorzitter Hestia Reukema vindt dat Hoek van Holland straks als Rotterdamse wijk het beste kan blijven functioneren als het dorp in de gelegenheid kan blijven samen te werken met de huidige partners in de regio en de buurtgemeenten. "Dat is het allerbeste scenario voor Hoek van Holland", aldus Reukema tijdens de laatste eindejaarsbijeenkomst als deelgemeente.

Na de verkiezingen in maart volgend jaar houdt ze op te bestaan en krijgt de Hoek een gebiedscommissie. Die commissie wordt rechtstreeks gekozen door de Hoekse bevolking en kan nog slechts adviezen gegeven. "En daarin gaat vooral Hoek van Holland er op achteruit", stelde Reukema.

Ze wees er op, dat tijdens een rit naar de Coolsingel drie zelfstandige gemeenten worden gepasseerd: Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. "Er zijn géén Rotterdamse voorzieningen die we kunnen afnemen in een andere wijk; de enige deelgemeente waar dat niet kan. De toekomst zal uitwijzen of door de Rotterdamse gemeenteraad de meest verstandige beslissing ten aanzien van de buitenwijken is genomen. Ik denk het niet!", betoogde zij.

Tijdens de bijeenkomst in De Hoekstee werden aan drie vrijwilligers Hoek van Holland-spelden uitgereikt: Hetty Hut, Ron Augustinus en Trudy Stam-van der Werf. Hut heeft zich vele jaren ingespannen voor de EHBO in Hoek van Holland. Augustinus zette zich in voor de avondvierdaagse. Stam-van der Werf was jaren vrijwilliger voor de Hoekse Zwemvereniging en de Wereldwinkel.