Archief

Duijsens mogelijk zelf naar BING

Westland Verstandig-LEO 2.0 overweegt zelf naar het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten te stappen met de vraag onderzoek te doen naar de handelwijze van burgemeester Van der Tak en de wethouders Duijvestijn en El Mokaddem. Fractievoorzitter Peter Duijsens laat dit weten nu het Westlandse college zelf BING niet om een onderzoek zal vragen.

Duijsens zegt overigens geen onnodige escalatie te willen nu alle andere raadsfracties een vervolgonderzoek van de hand hebben gewezen. Daarom wil de fractie eerst in gesprek met het college. "Daarvoor is voldoende basis, omdat veel van de argumenten en feiten, die bij professor Tak in essentie tot zijn opinie hebben geleid, ook door het College niet kunnen worden weerlegd", aldus Duijsens. Van dat gesprek hangt af of de partij zelf bij BING om een onderzoek zal vragen.

Hoogleraar Tak concludeerde in een door WV gevraagde studie dat er aanleiding is voor een 'volledig en diepgaand' onderzoek naar de naleving van de integriteitsregels in het dagelijks bestuur van de gemeente Westland. Het rapport werd door de andere raadsfracties naar de prullenmand verwezen. De ontstane commotie was voor de LPF wel aanleiding het college te suggereren 'de aanval' te kiezen en zelf om een BING-onderzoek te vragen.

Categorieen:
Westland Algemeen