Archief

Chardon grijpt net naast zege

IJsbrand Chardon heeft zondagochtend in de spannende FEI Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Geneve net naast de overwinning gegrepen.

De viervoudig Wereldkampioen uit Den Hoorn was als laatste starter in de winning round razendsnel onderweg om zijn rivalen Boyd Exell en Tomas Eriksson voor te blijven, maar tikte in het parcours een bal van de kegels en werd tweede.

Chardon reed hetzelfde vierspan paarden waarmee hij twee weken geleden de Wereldbekerwedstrijd in Boedapest won. De viervoudig Wereldkampioen mocht als laatste de ring in en was flink onder druk gezet door Eriksson en Exell, die foutloze en snelle tijden hadden neergezet.

De verschillen waren miniem, waardoor Chardon besloot alle risico te nemen: "Ik kwam hier om te winnen, dus ik ging er 100% voor. Ik had een super gevoel met mijn paarden, het was gewoon jammer van de fout, maar dat is het risico dat ik heb genomen. Ik ben blij met mijn tweede plaats, hiermee heb ik ook mijn ticket voor de Wereldbekerfinale in Bordeaux op zak."

Categorieen:
Algemeen