Zaterdagvoetbal: Lyra wint spannende derby

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft na een ongeslagen reeks van vijf wedstrijden een nederlaag geleden. De tricolores verloren in en tegen Spakenburg met 3-1.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande bleef wederom ongeslagen en behaalde de vierde overwinning van het seizoen. Op het Julianasportpark won de fusieclub met 3-0 van nummer laatst Heinenoord. FC 's-Gravenzande heeft hierdoor aansluiting gevonden met de middenmoot. Volgende week komt Zwaluwen Vlaardingen op bezoek in 's-Gravenzande.

Lyra en VDL lieten het publiek smullen va een spannende streekderby. Nadat de 90 minuten over waren stond een 4-3 zege op het scorebord voor Lyra. De beslissing viel in blessuretijd door een eigen doelpunt van Rasit Kurus. Beide ploegen staan in de middenmoot.

Naaldwijk en Valken'68 deelden de punten. Naaldwijk kwam in de tweede helft op een 2-0 voorsprong, maar de bezoekers kwamen verdiend langszij. Naaldwijk staat op een elfde plaats.

Sportclub Monster won op sportpark Polanen met 2-0 van Zevenhoven en staat op een zesde plaats. MVV'27 speelde doelpuntloos gelijk tegen hekkensluiter DUNO. De Maaslanders staan op een vierde plaats.

De topper in deze klasse werd een prooi voor de nummer twee Be Fair. In Waddinxveen won de thuisploeg met 1-0 van koploper HVC'10. De Hoekse ploeg gaat de winterstop wel in als koploper.

Derde klasse C

Westlandia, Honselersdijk en KMD lieten in de laatste competitiewedstrijd van het jaar geen steken vallen. Westlandia denderde over Transvalia Zw heen en won met 8-0. Westlandia blijft koploper.

Honselersdijk volgt de Naaldwijkers op drie punten. Op sportpark De Strijphorst won de thuisploeg met moeite met 2-1 van IJVV de Zwervers. KMD maakte een zevenklapper tegen hekkensluiter Zuiderpark en staat op een vierde plaats.

Vierde klasse D

Maasdijk sluit het jaar af als koploper. De streekderby en topper tegen MSV'71 werd winnend afgesloten. Maasdijk won met 2-1 en sluit volgende week af met een uitwedstrijd tegen Hargasport. MSV'71 staat op een derde plaats met zes punten achterstand op de koploper.

Quintus blijft in het spoor van Maasdijk. De Heulse ploeg won met 6-0 van DVC. Quintus heeft één wedstrijd meer gespeeld en heeft twee punten minder dan Maasdijk.

Verburch behaalde de zesde overwinning van het seizoen. In stadsdeel Hillegersberg won de Poeldijkse ploeg met 3-0 van Hillegersberg. Verburch staat op een zesde plaats.

Spakenburg - Excelsior M 3-1(1-0)