Archief

Zaalkorfbal: CKC Maassluis wint eenzijdige streekderby

Eerste klasse 1C

ODO heeft de eerste overwinning van het zaalseizoen binnen. Het werd in sporthal Paalgraven in Utrecht een zenuwslopende slotfase tussen ODO en HKC, maar "eind goed al goed" voor de Maaslandse formatie. ODO opende zeer sterk en leidde zelfs met een tussenstand van 7-1. De ruststand was uiteindelijk 8-4 voor de Maaslandse formatie. In het tweede bedrijf kwam HKC sterk terug en leidde zelfs door zes doelpunten op rij met 10-8. Dit verschil bleef staan tot de tussenstand van 12-10. ODO rechtte haar rug en vocht zich terug in de wedstrijd en scoorde vier keer op rij en won de wedstrijd uiteindelijk met 14-12. HKC blijft hekkensluiter met nul punten. ODO blijft voorlaatste, maar heeft de eerste overwinning en punten binnen.

Tweede klasse F

Valto heeft de koppositie weer alleen in handen. De Lierse formatie rekende in een rechtstreeks duel af met mede-koploper Merwede en herstelde zich na de nederlaag van vorige week tegen ONDO. De bezoekers uit Sliedrecht werden met een 13-11 nederlaag naar huis gestuurd. Valto heeft nu twee punten voorsprong op de naaste achtervolgers Merwede en Korbatjo.

ONDO heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De 's-Gravenzandse formatie won vorige week knap van koploper Valto, maar verslikte zich nu in nummer voorlaatst Vlaardingen/Ridderhof. In sporthal Holy won de thuisploeg met ruim verschil: 17-12. ONDO verzuimde hierdoor om aansluiting te houden met Valto en staat nu vier punten achter op de koploper. Aan de andere kant is de voorsprong op een degradatieplaats maar twee punten.

De streekderby tussen Dijkvogels en CKC Maassluis is geëindigd in een duidelijke overwinning voor CKC Maassluis. Beide ploegen moesten winnen om aansluiting te houden met de bovenste ploegen en om weg te lopen bij een degradatieplaats. In een eenzijdige en fysieke derby liet CKC Maassluis de thuisploeg kansloos. Na een 3-3 tussenstand liep CKC Maassluis langzaam weg bij de thuisploeg. Halverwege de eerste helft leidde Maassluis met 9-5. Deze voordelige marge werd voor rust niet prijsgegeven. De ruststand was 11-7.

In de openingsfase van het tweede bedrijf liep CKC Maassluis in een fysiek duel langzaam weg. Na driekwart wedstrijd was het verschil opgelopen tot een verschil van acht doelpunten: 18-10. Het grootste verschil was bij 21-10. Uiteindelijk won CKC Maassluis met 22-13, deed hiermee goede zaken en staat op een keurige vierde plaats. Dijkvogels staat op de zevende en voorlaatste plaats.

Bij Dijkvogels scoorden Arjan Burgers, Jeroen van den Beukel en Jaap Boon ieder drie keer. Bij CKC Maassluis waren Henne Hennebloem, Leo Kloppenburg en Nick Seesink ieder vier keer trefzeker.