Zaalhandbal heren: Quintus stunt tegen Volendam

Quintus heeft in de Van der Voorthal weten te stunten tegen landskampioen en bekerwinnaar Kras/Volendam. Door de 28-26 overwinning en de nederlaag van Hurry Up is Quintus weer terug in de race voor een plaats in de kampioenspoule. Voor Volendam betekende het de tweede nederlaag op rij en dit is een tijd geleden dat Volendam zoiets in Nederland overkwam.

Volendam opende sterk en leidde na tien minuten spelen met 6-4, ondanks het verschil van twee doelpunten deed Quintus goed mee. De bezoekers hielden de marge tot 7-9 op twee doelpunten, maar zagen de thuisploeg na 20 minuten langszij komen: 10-10. Na een 12-12 tussenstand wist Quintus voor rust een gat te slaan van vier doelpunten: 16-12. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze trok Quintus het goede spel van de laatste tien minuten van de eerste helft door en leidde zelfs comfortabel met zes doelpunten verschil: 20-14. Na een kwartier spelen in het tweede bedrijf was de tussenstand zelfs 24-17 en dat was een verbazingwekkende tussenstand. De thuisploeg speelde als team prima en voerde de taken goed uit. Zowel verdedigend als aanvallend stond het goed. De laatste tien minuten gingen in met een 26-19 voorsprong voor Quintus. Volendam zette nog een keer aan, maar kon niet voorkomen dat de marge tot drie minuten voor tijd vijf doelpunten bleef. In de laatste minuten liet Quintus het lopen. De overwinning was binnen en dat was het enige dat telde.

Quintus won op basis van een prima teamprestatie en dat was een vervolg op het goede optreden tegen Hurry Up. Geert Hinskens was vijf keer succesvol. Luuk Obbens, Tim Bottinga, Ard Vollebregt en Frank Meeuwisse scoorden vier keer.

WPK/Westlandia heeft voor de tweede keer dit seizoen een thuisnederlaag geleden. Helius profiteerde in sporthal De Pijl van het missen van te veel kansen door de thuisploeg. De bezoekers uit Hellevoetsluis hadden in de eerste helft een voorsprong opgebouwd van drie doelpunten: 10-13. Na de pauze probeerde Westlandia een nederlaag te voorkomen, maar het moest toezien dat Helius met een minieme overwinning terugkeerde naar Hellevoetsluis: 24-25.