Zaalhandbal dames: Verburch herstelt zich

WPK/Westlandia heeft voor de vierde keer dit seizoen een uitwedstrijd verloren. In sporthal Tijenraam in Raalte speelde Westlandia een prima eerste helft tegen Klink Nijland/Kwiek en leidde na de eerste 30 minuten dan ook verdiend met 10-6. In het tweede bedrijf bleef de Naaldwijkse ploeg de wedstrijd domineren, maar in het laatste kwartier zakte het bij Westlandia in en daar wist de thuisploeg van te profiteren. Kwiek kwam gelijk en deelde daarna de genadeklap uit aan de bezoekers. Kwiek won uiteindelijk met 23-19. Stefanie van Dalen-Vollebregt scoorde de meeste treffers aan Naaldwijkse zijde. Ze scoorde acht keer.

Verbruch heeft zich goed weten te herstellen van de nipte nederlaag van vorige week tegen Veneco/VELO. In Loosduinen werd promovendus Wings met groot verschil verslagen. De Poeldijkse ploeg kon een hoog tempo spelen en dat resulteerde in veel kansen. Verburch leidde na de eerst helft met 15-10. In de tweede helft drukte Verburch door en gaf de tegenstander geen kans om terug te komen in de wedstrijd. Uiteindelijk won Verburch met 33-19 en realiseerde hiermee de grootste overwinning van het seizoen.