Archief

De Vang gaat een CJG huisvesten

Het eind vorig jaar van binnen door brand verwoeste sociaal-cultureel centrum De Vang in Wateringen zal onder meer onderdak gaan bieden aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Het college van B en W van Westland hoopt, dat het herstelwerk in april voltooid kan zijn.

De LPF-fractie maakte zich onlangs, mede in het licht van de komende jaarwisseling, druk over de dichtgetimmerde staat waarin De Vang verkeert en diende schriftelijke vragen in bij B en W.

Direct na de brand werd gemikt op het herhuisvesten van de gebruikers, waaronder een kinderdagverblijf. De gymzaal kon niet meer worden gebruikt wegens ingrijpende schade aan de nutsvoorzieningen (gas, water en elektriciteit), waardoor de ketel voor verwarming van de zaal niet inzetbaar was. Bijkomend probleem was de aanwezigheid van asbest in het ketelhuis, aldus het college.

Nadat duidelijk was geworden, dat het kinderdagverblijf niet meer zou terugkeren, is er ruimte gekomen voor huisvesting van het CJG. De andere huurders kunnen ook weer gebruik gaan maken van De Vang. Na overleg met het naastgelegen popcentrum Nederland 3 wordt een verbinding gecreëerd tussen De Vang en Nederland 3, zodat intern verkeer kan plaatsvinden door bijvoorbeeld muziekvereniging Phoenix.

Op de vraag of het college actie wil ondernemen om verder vandalisme rondom en in het gebouw tegen te gaan door het beter af te schermen, wordt geantwoord, dat het gebouw op dit moment zo goed als mogelijk beschermd is tegen vandalisme. "Tijdens de feestdagen wordt extra controle ingezet", aldus het college, dat hier nog aan toevoegt: "Bij de verbouwing wordt de entree aangepast, waardoor het pand in de toekomst minder vandalismegevoelig moet zijn."