Archief

Verdachten steekpartij nog steeds spoorloos

Ruim een jaar na het steekincident in de Hoekse Harmoniestraat is er nog steeds geen spoor van de daders. Dat is opmerkelijk, gezien de zeer duidelijke beelden, vindt ook de politie. Een woordvoerder noemt het enigszins 'frustrerend', dat de zaak ondanks grote inzet nog niet is opgelost.

Op zondag 18 november werd een 21-jarige taxichauffeur in zijn eigen auto 27 keer gestoken met een mes. Zijn 'klanten', een man en een vrouw, had hij even daarvoor opgepikt bij de Hoekse vishandel bij het station. Wonderwel overleefde hij de aanslag.

Via de landelijke tv werd meermaals geprobeerd informatie in te winnen. De zaak kwam bij Opsporing Verzocht en Hart van Nederland. Er kwamen tientallen tips binnen, maar geen daarvan leidde tot de identiteit van de daders. Ook met de politie in het buitenland werd contact gezocht, onder meer in Engeland. Nog steeds kan degene met de gouden tip een beloning van 7.500 euro verwachten.

De politie vermoedt, dat de daders uit Oost-Europa komen. In eerste instantie werd gedacht aan Polen. De twee spraken namelijk gebrekkig Engels en Duits met een accent dat Pools leek. De politie kwam daar later van terug, omdat er een getuige was gevonden die het stel in het visrestaurant in het Pools aansprak, maar niet werd verstaan.

Het gaat om een blanke man van tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1.70 à 1.75 meter lang en had destijds kort donker haar. Hij droeg een opvallende broek met witte accenten. De vrouw was iets jonger, ongeveer 20 jaar. Zij was met haar 1.60 à 1.65 meter kleiner van stuk en had zwart, halflang haar. Zij had een neuspiercing.

Categorieen:
Algemeen