Archief

Prinses Laurentien opent netwerk van neuzen

Prinses Laurentien heeft donderdagmiddag het netwerk van 77 e-noses officieel in gebruik genomen. Dit netwerk van elektronische neuzen geeft een beeld van de veranderingen in de luchtsamenstelling in het Rijnmondgebied. Zo kan snel actie worden ondernomen, als er bijvoorbeeld stank vanuit de industrie ontstaat. De officiële ingebruikname vond plaats in het hoofdkantoor van de DCMR Milieudienst in Schiedam.

Het is nog niet mogelijk om aan de hand van de e-noses direct boetes uit te delen. Dit omdat de 'neuzen' nog geen concrete waardes aangeven op basis waarvan een procesverbaal kan worden gemaakt. Dit zou bij de verdere ontwikkeling van het systeem wel mogelijk kunnen zijn. Overigens kan een bedrijf er bijvoorbeeld al wel toe worden gedwongen de activiteiten tijdelijk te minderen of kan bij herhalingen een dwangsom worden opgelegd, zoals nu het geval is bij Abengoa.

De komende twee jaar wordt het e-nosenetwerk uitgebreid. Zo heeft Maassluis op dit moment twee elektronische neuzen, maar daar komen er nog zeker twee bij.

Categorieen:
Maassluis Algemeen