Archief

Eén zaak van overlastgevende bewoning

Bij de gemeente Westland is dit jaar één handhavingsverzoek met betrekking tot bewoning van een woning door arbeidsmigranten ontvangen. Naar aanleiding hiervan is contact opgenomen met de verzoeker en met de verhuurder. Dit gesprek heeft ertoe geleid, dat de arbeidsmigranten inmiddels zijn verhuisd. Ook in 2007 is een klacht op deze wijze opgelost.

Dit meldt het college van B en W in antwoorden op schriftelijke vragen van de raadsfractie van Westland Verstandig-LEO2.0 over bewoning van woningen door meerdere personen, waarbij niet sprake is van een vorm van gezinshuishouding.

De verhuur van kamers aan individuele huurders is in sommige gevallen gewoon toegestaan op grond van het bestemmingsplan. Westland Verstandig-LEO2.0 wilde weten of het college bereid is om op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op te treden tegen overlast die bewoning teweeg brengt.

Wanneer melding wordt gedaan van overlast, wordt de melding volgens het college altijd serieus genomen en wordt uitgezocht wat er aan de hand is. De gemeente begint immer met gesprekken met de verhuurder(s), overtreder(s) en diegenen die overlast ervaren. "Wij zoeken namelijk altijd eerst naar de mogelijkheden voor een minnelijke oplossing, voordat wij een formele handhavingsprocedure starten", aldus het college.

Categorieen:
Westland Algemeen