Archief

College Westland ziet af van integriteitsonderzoek

Het college van B en W van Westland gaat zelf geen initiatief nemen om een onderzoek te laten instellen naar de integriteit van twee wethouders en de burgemeester. Dit heeft het college donderdagavond laten weten.

Oorzaak van die afweging vormde een analyse die de raadsfractie van Westland Verstandig-LEO2.0 had laten opstellen door professor mr. A.Q.C. Tak. Hij maakte die analyse op basis van aangeleverde documenten.

Het onderwerp kwam op woensdag 4 december aan de orde in de commissie Bestuur van de gemeenteraad. Alle andere fracties keurden de handelwijze van Westland Verstandig-LEO2.0 fel af. LPF Westland gaf het college in overweging een einde te maken aan de zaak door zelf een onderzoek uit te laten voeren.

"Wij hebben dit advies zeer serieus genomen en zorgvuldig gewogen", aldus B en W. Het college zegt tot de conclusie te zijn gekomen, dat een dergelijk onderzoek geen meerwaarde heeft.

In een brief aan de gemeenteraad wordt een aantal feitelijke onjuistheden opgesomd. Hoewel het college en de raadsfracties (in meerderheid) achter de betrokken bestuurders staan en er in die zin dus sprake is van rehabilitatie, is volgens het college het kwaad al geschied. "De reputatie van de betrokken bestuurders en hun familieleden is aangetast. Een positief tegenrapport zal daarin geen verandering brengen", aldus B en W.

Categorieen:
Westland Algemeen