Archief

Project bassins als waterberging wordt doorgezet

Het eerste deel van de proef waarin gietwaterbassins gebruikt worden als wateropslag bij hevige regenval, is positief verlopen. Dat concludeerden de betrokken partijen woensdag tijdens een bijeenkomst na anderhalf jaar. Zij hopen het project nu door te kunnen zetten bij meer tuinbouwbedrijven.

Het experiment werd in eerste instantie alleen bij Lans Tomaten in de Maasdijkse Oranjepolder gehouden. Dat bedrijf kon zeker in het tweede weekeinde van oktober, toen het flink regende in ons land, goed testen. Dat beviel goed. Het project moet nu in de Oranjepolder uitgebreid worden. De rest van Westland volgt mogelijk later, als ook daar positief gereageerd worden.

Bij de proef moeten tuinbouwbedrijven een deel van het water uit hun bassin afvoeren, wanneer hevige regenval verwacht wordt. Bij het project zijn behalve Lans Tomaten ook de gemeente Westland en het Hoogheemraadschap van Delfland betrokken. Tijdens een presentatie woensdag werd ook een site over het project gelanceerd: proeftuinoranjepolder.nl

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen