Archief

Mogelijk opnieuw naar de rechter om centrum

G.A.M. van Leeuwen en Plus Vastgoed dreigen opnieuw naar de rechter te stappen als de gemeente Midden-Delfland haar plannen voor het centrum van Den Hoorn doorzet. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens een raadsinformatiebijeenkomst. De grondbezitters beroepen zich op hun recht van overpad.

Van Leeuwen en Plus zeggen dat hun grond, grenzend aan het bouwperceel, niet meer goed bereikbaar is als het huidige plan wordt gerealiseerd. De nieuwe ontsluiting die de gemeente bedacht heeft, vinden ze niet aanvaardbaar. De partijen hebben nu een bouwvergunning aangevraagd. Ze moeten namelijk juridisch kunnen aantonen dat ze plannen hebben.

In 2005 hebben de bedrijven de grond aangekocht, met het idee dat zij degenen zouden zijn die het centrum zouden ontwikkelen. Jaren van procederen volgden. Dit jaar koos Midden-Delfland voor de projectontwikkelaar Waaijer/Jumbo, omdat dit bedrijf beter voldeed aan haar eisen.

Valentijn Leijh is de advocaat van de twee opponenten. "Onze hoop is, dat de gemeente dit goed afhandelt met mijn cliƫnten en met ze in gesprek gaat", zegt hij. "Wij geven de strijd niet op. Het kan dan jaren gaan duren voordat het centrumplan in deze vorm wordt gerealiseerd." Op 17 december praat de gemeenteraad over het centrum van Den Hoorn.