Archief

Geen derde sporthal, wel modernisering Olympiahal

Maassluis krijgt geen derde sporthal. Wel zal op korte termijn in kaart worden gebracht wat noodzakelijk is om de uit 1967 stammende Olympiahal te moderniseren. Dit staat in de sportnota die de gemeenteraad dinsdagavond heeft goedgekeurd.



Verder wil de gemeente drie gymzalen uitbreiden tot sportzalen. Het gaat om gymzaal de Parkiet aan de Parkietstraat en de gymzaal aan de Haydnlaan. De gymzaal aan de Wassenaer van Obdamstraat wordt vervangen door een sportzaal bij de nieuwbouw van basisschool Het Spectrum. Deze moet in de nog te herontwikkelen wijk Sluispolder-West komen.

Het Lentiz Reviuslyceum aan het Reviusplein heeft een gymnastiekvoorziening dichterbij nodig. Omdat een derde sporthal, in het Wipperspark, niet doorgaat moet een alternatief worden ontwikkeld. Een concrete locatie is er nog niet. Vooralsnog wordt er aan gedacht om deze zaal op te nemen in de nieuwbouw van Het Spectrum, waardoor er daar twee sportzalen komen.

Basketbalvereniging Green Eagles is initiatiefnemer om de gymzaal om te bouwen tot sportzaal. De uitbreiding stuit echter op verzet. Omwonenden vrezen, dat zij tegen een grote muur aan zullen kijken. De vereniging streeft er naar om de verbouwing in 2014 te laten plaatsvinden.



Op korte termijn moet voetbalclub MSV '71 een kunstgrasveld krijgen. Hiermee komt de vereniging op gelijke voet met de andere voetbalclubs in Maassluis en wordt voorzien in de wedstrijd- en trainingsbehoefte.

Categorieen:
Maassluis Algemeen