Archief

De Lange neemt afscheid bij Stena Line

Pim de Lange, bijna 18 jaar algemeen directeur van Stena Line, neemt deze maand afscheid van de rederij. Eigenlijk had het moederbedrijf in Zweden de 67-jarige liever zien blijven. De Lange kijkt terug op intensieve jaren en vindt het "welletjes geweest". De Zweedse Annika Hult is zijn opvolger.

De Lange kwam in 1989 bij Stena Line werken, waarna hij in 1996 algemeen directeur werd. Na de jaarwisseling gaat De Lange genieten van pensioen, maar hij blijft wel aan Stena Line verbonden. Zo neemt hij zitting in de internationale raad van bestuur. In Nederland voegt hij zich bij de raad van commissarissen.

Dinsdag was er een afscheidsreceptie voor relaties. Ook de Hoekse deelraadvoorzitter Hestia Reukema was daar aanwezig. Zij roemde De Lange om zijn inzet en innovatie: "Dankzij jou hebben we een prachtig bedrijf in Hoek van Holland en mogen we allemaal genieten van soms unieke beelden op de Nieuwe Waterweg. Hoek van Holland is trots op de Stena Line!" Ook sprak Reukema zijn Zweedse opvolger in haar eigen taal toe. Zaterdag volgt een afscheidsreceptie voor het personeel.