Archief

Tijdige oplevering buitenhaven-brug in geding

Wethouder Arnold Keijzer van Maassluis waagt zich niet meer aan de eerder gedane harde toezegging, dat de buitenhaven-brug voor 16 mei a.s. klaar is. Op deze datum vindt de start van de festiviteiten voor 400 jaar Maassluis plaats. Keijzer: "Of we het niet halen of misschien wel, daar waag ik me niet aan".

De werkzaamheden om de brug te realiseren, liggen al drie maanden stil na het aantreffen van een onverwachte betonwand. In september zei het college op antwoorden van de VVD-fractie nog, dat de vertraging niet zal leiden tot verdrukking van de festiviteiten.



Marcel 't Hart van het CDA bracht het onderwerp nog eens aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat er na drie maanden geen nieuwe planning is. Volgens wethouder Keijzer is het een ingewikkelde tegenslag en is het ontwerpen van een oplossing complex. Specialisten buigen zich op dit moment hierover.



De betonwand is weg, maar om het geheel weer waterdicht te krijgen, is lastig. "Na de kerstdagen, waarschijnlijk in de eerste week van januari zullen we de raad informeren wat de consequenties zijn voor het budget en de planning", aldus Keijzer.



De aanleg van de brug bij de keersluis begon in juli. De oplevering zou eind december plaatsvinden. Door deze brug wordt het voor fietsers en voetgangers makkelijker om de andere kant van de haven te bereiken. Ze hoeven dan niet meer over twee spoorwegovergangen en de drukke Koepaardbrug.

Categorieen:
Maassluis Algemeen