Archief

'Alfrinkschool niet op korte termijn verhuizen'

Het Maassluise college van B en W verwacht niet, dat de Kardinaal Alfrinkschool in de komende tien jaar zal verhuizen naar Dijkpolder. De ontwikkelingen rond de Dijkpolder zijn daarvoor nog te onzeker.

Dat stelt het college in de notitie 'Snoeien is Bloeien', die is opgesteld om leegstand van klaslokalen in het basisonderwijs tegen te gaan. De stad kampt al langer met een overschot. De Kardinaal Alfrinkschool zit met een van de grootste overschotten. Op dit moment heeft de school zestien lokalen. De verwachting is, dat er in 2025 nog maar zes nodig zijn.



De Montessorischool aan de Seringenstraat heeft zelf het initiatief genomen om met Parasol aan de Richard Hollaan in gesprek te gaan om te ruilen van locatie. De Montessorischool wil namelijk een ruimer gebouw en werken naar een Integraal Kindcentrum, waarin bijvoorbeeld ook een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en welzijnsactiviteiten zijn gevestigd. Dit plan wordt nog uitgewerkt waarna de gemeente het zal bedoordelen.



Verder wordt bekeken, of de onderwijslocatie aan de Haydnlaan kan worden ingezet voor ander maatschappelijke doeleinden. Ook wordt onderzocht welke ontwikkeling op het terrein van de voormalige Westhoek aan de Spechtstraat kan plaatsvinden. Vóór 1 april a.s. komt het college van B en W met concrete voorstellen naar de gemeenteraad.

Categorieen:
Algemeen