Archief

Zaalsporten: zege Westland Stars

Basketbal



Dames, eredivisie


De dames van Green Eagles waren zaterdagavond niet opgewassen tegen Binnenland. De Rotterdamse topploeg versloeg de formatie uit Maassluis in de Wethouder Smithal met ruime cijfers: 52-128. Green Eagles staan nog wel vierde.

Heren, 1e klasse rayon

Green Eagles wist zaterdag wel tot winst te komen, maar vanwege de nederlagen in de afgelopen weken heeft de ploeg uit Maassluis de titelkansen niet meer in eigen hand. De formatie uit Maassluis was nu met 80-62 te sterk voor Utrecht Bull's.



Heren, 2e klasse rayon


Westland Stars heeft goede zaken gedaan in de strijd om de titel. De lastige uitwedstrijd tegen Waddinxveen Flyers werd met 48-57 gewonnen. Pas in de laatste minuut werd de score uitgebouwd. Westland Stars is eerste geworden in de najaarscompetitie en speelt komend weekend een promotieduel voor een plaats in de eerste klasse.

Volleybal

Dames, promotieklasse

VELO heeft de stijgende lijn nu goed te pakken. De inmiddels tot middenmoter opgeklommen Wateringse ploeg was in het thuisduel met 3-1 te sterk voor Kalinko.

Dames, 2e klasse K

Monza heeft weer belangrijke punten toegevoegd aan de stand op de ranglijst. De Monsterse formatie versloeg in De Wielepet Castellum met 3-1 en blijft zich handhaven in de subtop.

Heren, 2e divisie C

VELO was dit weekend niet opgewassen tegen VC Krimpen. Aan de Noordweg in Wateringen waren de bezoekers met 1-3 te sterk. VELO blijft nog wel in de middenmoot staan, met name dankzij de goede start van het seizoen door de promovendus.

Heren, 1e klasse F

Monza heeft de strijd tegen degradatie belangrijke punten gepakt. De politie-agenten van HPSV werden met 3-2 verslagen. Streekgenoot PQV Pijl Solutions ging wel onderuit, 3-1 tegen Punch.

Waterpolo



Heren, 3e klasse A bond

ZV Westland heeft geen punten overgehouden aan de uitbeurt tegen PZ&PC. De Westlanders, die op de ranglijst in de brede middenmoot staan, verloren met 14-10.

Dames, 3e klasse B rayon

ZV Westland heeft een zeer eenvoudige zege geboekt op hekkensluiter ZVS. In Maesemunde in 's-Gravenzande werd een ruime 1-2 zege behaald. De Westlandse dames stijgen hiermee enkele plaatsen op de ranglijsten staan nu boven de rode degradatiestreep.



Schaken


2e klasse

WSC was in de uitwedstrijd in Amstelveen niet opgewassen tegen de plaatselijke schaakclub. De Westlandse Schaak Combinatie verloor met 5,5 tegen 2,5. Alleen Michel van Woerden en Paul Brasser wisten hun partij wel te winnen. WSC staat nu achtste.