Zaalkorfbal: ONDO wint van ongeslagen koploper Valto

Eerste klasse C

ODO heeft ook de vijfde wedstrijd van het zaalseizoen niet in winst weten om te zetten. In sporthal De Hofstede ging gedeeld koploper Vitesse met twee punten naar huis. Het Maaslandse publiek stond de gehele wedstrijd achter hun ploeg, maar moest toezien hoe de bezoekers met een 18-17 overwinning terug gingen naar Barendrecht. ODO en HKC staan samen gedeeld laatste. Beide ploegen hebben nog geen enkel punt. Hier komt volgende week verandering in, want dan treffen beide ploegen elkaar in Utrecht.

Tweede klasse F

In de derby tegen Valto heeft ONDO de Lierse koploper de eerste nederlaag van het zaalseizoen toegebracht. In de Westlandhal domineerde ONDO de wedstrijd. Na de eerste helft leidde de thuisploeg met 9-5. Valto kwam in de tweede helft wel sterk terug, maar moest toch toezien dat ONDO de derde overwinning behaalde. ONDO won met 14-12. Valto is nu gedeeld koploper met Merwede.

CKC Maassluis heeft één punt overgehouden aan het treffen tegen Olympia. De hekkensluiter wist bijna met de eerste overwinning van het seizoen te vertrekken uit Maassluis. Tot opluchting van het thuisploeg kwam de ploeg in de slotminuut langszij: 13-13. Olympia opende sterk en nam een 3-5 voorsprong. Daarna ging de aanval van CKC Maassluis draaien en na de eerste helft leidde de thuisploeg met 7-5. In de tweede helft behield de thuisploeg iedere keer een kleine voorsprong. Olympia bleef bij en kwam bij 12-11 langszij en nam het zelfs een 13-12 voorsprong. CKC Maassluis scoorde de verdiende gelijkmaker.

Dijkvogels heeft goede zaken gedaan in de onderste regionen en heeft aansluiting gevonden met de onderste helft van de middenmoot. De Maasdijkse ploeg speelde tegen Vlaardingen/Ridderhof. Beide ploegen hadden voorafgaand aan het duel ieder twee punten. Dijkvogels won deze belangrijke ontmoeting met 14-13.