Zaalhandbal heren: knap gelijkspel Quintus

Quintus heeft aan de uitwedstrijd tegen JMS/Hurry Up een knap punt overgehouden: 27-27. Met een beetje meer geluk had de Heulse ploeg twee punten aan het duel overgehouden en was plaats zes op de ranglijst op één punten genaderd. Na de puntendeling blijft het verschil tussen Hurry Up en Quintus drie punten. Quintus was de morele winnaar in het duel dat Hurry Up eigenlijk al eerder had moeten beslissen.

Quintus opende zwak en vergooide een aantal open kansen. Hurry Up profiteerde en nam al snel een 4-0 voorsprong. In sporthal De Eendracht herstelde Quintus zich en kwam het terug tot een 7-6 achterstand. Hurry Up versnelde en liepen uit naar een 13-8 voorsprong. Quintus had moeite om openingen te vinden in de dekking van de opponent, maar kon door slim schieten de dekking toch verschalken. Uiteindelijk bleef de schade beperkt en was achterstand bij rust te overzien: 16-13.

In het tweede bedrijf liep Hurry Up net als in de eerste helft snel weg en leidde het na 35 minuten spelen met 19-14. Ruim vijf minuten later was de marge teruggebracht tot twee treffers: 20-18. De dekking bij de Heulse ploeg ging betere staan en de ploeg nam de tijd om de aanvallen af te ronden. De marge van twee doelpunten bleef gedurende lange tijd op het scorebord staan. Hurry Up nam zelfs een 26-23 voorsprong en verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Quintus verdedigde in de laatste tien minuten zo scherp dat er geen opening meer te vinden was en was die er dan stond of de doelman in de weg of schoot een Drent over. Aan de andere kant schoten Tim Bottinga (3) en Frank Meeuwisse Quintus naar een onverwachte voorsprong. In de laatste tien seconde wist Ronald Suelman een nederlaag voor zijn ploeg af te wenden.

Geert Hinskens scoorde zeven keer. Frank Meeuwisse en Tim Bottinga waren vier keer succesvol.

De reserves van Quintus hebben de derde wedstrijd op rij verloren. In Rotterdam bleek degradant HARO net te sterk. De Heulse ploeg speelde een zwakke eerste helft en keken tegen een 16-11 achterstand aan bij rust. In de tweede helft overvleugelde Quintus de tegenstander en kwam het dichtbij een punt, maar HARO liet het zover niet komen. De Rotterdamse ploeg won uiteindelijk met 24-23. Quintus staat op een achtste plaats.