Zaalhandbal heren: eenvoudige overwinning DIOS

DIOS heeft geen puntenverlies geleden in de wedstrijd tegen PK/Unitas en heeft nu uit zeven thuisbeurten de volle buit weten te pakken. De gedeeld hekkensluiter uit Rolde werd in de eerste helft snel op achterstand gezet en dat was voldoende om de wedstrijd winnend af te sluiten. Na ruim 12 minuten spelen leidde DIOS met 7-3. De bezoekers kwamen daarna terug tot drie doelpunten verschil, maar verder dan 9-6 kwam de ploeg niet. In de resterende zeven minuten van het eerste bedrijf liep DIOS uit naar een marge van 4 doelpunten: 12-8.

In de tweede helft liep DIOS langzaam uit naar een comfortabele voorsprong. Na ruim 45 minuten spelen leidde de thuisploeg in de Ballonhal met 17-10. Deze marge bleef lang staan en werd in de slotfase uitgebouwd naar een 25-16 overwinning. Door deze overwinning heeft DIOS evenveel punten als nummer vijf DSS-Aristos, dat verrassend gelijkspeelde tegen Hercules. Xaveer Obbens en Wouter van der Ende waren het meest trefzeker. Beiden scoorden zes keer.