Zaalhandbal dames: overwinningen Westlandia en Quintus 2

De reserves van Virto/Quintus hebben revanche genomen op Klink Nijland/Kwiek. De ploeg uit Raalte had op de openingsdag van het seizoen met 23-17 gewonnen van de Heulse ploeg. De return in de Van der Voorthal leverde een gemakkelijke zege voor Quintus op. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten (17) en stonden gedeeld tweede. Van een heuse topper was niet echt sprake. Quintus speelde een prima eerste helft en sloot deze af met een 15-9 voorsprong. De marge van zes doelpunten bleek aan het eind van de wedstrijd ook op het scorebord te staan. Quintus won uiteindelijk met 28-22 en neemt nu alleen de tweede plaats op de ranglijst. DSS is koploper met zes punten voorsprong op Quintus. Voor de Heulse ploeg was het de zesde zege in acht thuisbeurten.

WPK/Westlandia heeft de thuiswedstrijd tegen PSV In winst omgezet en nam daarmee revanche op de nederlaag in de openingswedstrijd van het seizoen. PSV won in eigen huis met 27-21. Voor de Naaldwijkse ploeg betekende de 27-23 overwinning de vierde tweepunter in sporthal De Pijl dit seizoen. Van de overige vier wedstrijden speelde Westlandia twee keer gelijk en verloor het twee keer. Westlandia was op alle fronten sterker en slimmer dan PSV. Het mondde uit in een 13-9 voorsprong na de eerste helft. PSV kon de Westlandse ploeg in het verdere verloop van de wedstrijd verrassen en werd met een 27-23 nederlaag naar Eindhoven teruggestuurd. Westlandia staat keurig op een zesde plaats en heeft drie punten achterstand op nummer twee Quintus.