Archief

'Niet bekend met klachten intimidatie ouderen'

Het Albeda College in Maassluis is niet bekend met klachten dat leerlingen ouderen van De Vloot zouden bedreigen en intimideren. "Als er wel klachten zijn, willen we de feiten weten en als het klopt kunnen we er aandacht aan besteden. Als er iets is, is dit uiteraard niet goed", aldus Frans Roozen, woordvoerder van het college van bestuur van het Albeda College.

De Verenigde Seniorenpartij stelde woensdag schriftelijke vragen aan het college van B en W naar aanleiding van een artikel in het Algemeen Dagblad. Hierin deden ouderen van woonservicezone De Vloot anoniem hun beklag over jongeren die zich zouden misdragen.

Een van de jongeren zou een 81-jarige hebben geïntimideerd met een boksbeugel. Een aantal ouderen zou de straat niet meer op durven. Ook ergert het de ouderen, dat de leerlingen lege blikjes laten slingeren.

Woonservicezone De Vloot is een multifunctioneel complex. Het omvat appartementen voor ouderen en verder faciliteiten - waaronder een restaurant en een kapsalon - die worden gerund door leerlingen van het Albeda College.

Het Albeda College gaat binnenkort met de betrokken partijen van woonservicezone De Vloot, waaronder woningcorporatie Maasdelta en de gemeente, in gesprek om over het onderwerp te praten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen