Archief

Gymzaal De Vang pas in april gereed

De renovatie van het door brand getroffen gebouw De Vang in Wateringen zal naar verwachting nog zeker tot in april a.s. duren. Dit heeft de gemeente Westland laten weten in een brief aan de Mariaschool en De Kykert.

De Mariaschool is niet blij met dit bericht. De school verzorgt nu gymles op drie alternatieve locaties binnen Wateringen. Dit betekent echter, dat de leerlingen meer reistijd kwijt zijn. Volgens Roxanne Rijneveen, plaatsvervangend directeur van de Mariaschool, is er nu niet altijd tijd om na het sporten te douchen.

"Het is op zich wel goed geregeld, maar je bent gewoon veel tijd kwijt aan het reizen. De gemeente heeft het in principe netjes volgens het boekje gedaan. Er gaan mensen aan de slag om het op te knappen, maar het is van ons wel een soort noodkreet van: jongens schiet een beetje op, want het duurt nu wel erg lang", aldus Rijneveen.

Sociaal-cultureel centrum De Vang raakte door een brand op 23 december vorig jaar zwaar beschadigd. De raadsfractie van de LPF heeft begin november vragen gesteld over de actuele situatie van De Vang. "In de huidige staat van leegstand kan het zomaar weer een doelwit voor vandalen zijn", stelt de fractie. Het college zal die vragen een dezer dagen beantwoorden.