Archief

'Geen jacht op drinkende jongeren'

De gemeente Westland zal niet strikt omgaan met de handhaving van de nieuwe alcoholwetgeving, die op 1 januari van kracht wordt. Burgemeester Van der Tak wil voorkomen, dat het alcoholgebruik van jongeren tussen de 16 en 18 jaar zich dan verplaatst van horecagelegenheden naar de straat.

Volgens de nieuwe regels mogen jongeren pas vanaf hun 18e jaar alcohol drinken en kopen, waar dat nu 16 jaar is. Minister Bussemakers heeft deze week laten weten, dat gemeenten geen overgangsregeling mogen maken. Dan is de vraag, hoe gaat de gemeente de nieuwe wet handhaven?

In Westland gaan de handhavers niet om de hoek liggen bij slijters en cafés. Er zal alleen worden opgetreden, als er ergens problemen lijken te ontstaan. Burgemeester Van der Tak wil een belangrijke rol toedichten aan de ouders van 16- en 17-jarigen. Zij zouden hun kinderen moeten bewegen om voor hun 18e geen alcoholhoudende drank te drinken.

Dit zei Van der Tak in reactie op vragen, die woensdagavond door CDA-fractievoorzitter Buitelaar werden gesteld in de rondvraag van een commissievergadering van de gemeenteraad.

Categorieen:
Westland Algemeen