Archief

'Vraag zelf om integriteitsonderzoek'

Onder het motto 'de aanval is de beste verdediging' zou het college van B en W van Westland zelf om een onderzoek moeten vragen bij het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Dat was woensdagavond het voorstel van LPF-voorman Van der Meer in een commissievergadering van de gemeenteraad. "Toon kracht en neem zelf de regie", zei hij.

Van der Meer deed deze suggestie bij de behandeling van een analyse, die de fractie Westland Verstandig-LEO2.0 recentelijk heeft laten opstellen door prof. mr. A.Q.C. Tak. Het ging daarbij om het handelen van twee wethouders en uitspraken van burgemeester Van der Tak.

"We moeten het niet zwaarder maken dan het is en het is niet onze bedoeling mensen in verdachtenbankjes te krijgen", stelde fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig bij het begin van het betreffende agendapunt. De andere fracties in de gemeenteraad waren het zeer oneens met diens gedrag om de beschouwing van prof. Tak via een persconferentie "met veel bombarie" naar buiten te brengen. Burgemeester Van der Tak sprak zelfs van een "kwalijke actie". Er zijn volgens hem "willens en wetens" bestuurders beschadigd.

De suggestie van Van der Meer voor een BING-onderzoek zal binnen het college worden besproken. Gezien de algemene weerstand, zei Duijsens af te zien van het indienen van een motie waarin om een onderzoek wordt gevraagd.

Categorieen:
Westland Algemeen