Archief

Tido Vesta verder in het nauw

Het agrarisch uitzendbureau Tido Vesta heeft een nieuwe tegenslag te verwerken. Woensdag is de inschrijving van het bedrijf in het register van de Stichting Normering Arbeid opgeschort. Van dit keurmerk voor bedrijven binnen de uitzendbranche, kan bij inschrijving dagelijks een 'automatisch' certificaat worden gemaakt.

Ruim anderhalve maand geleden belandde het in Maasdijk gevestigde uitzendbureau in zwaar weer. Zowel De Telegraaf als het Algemeen Dagblad kwamen zaterdag 12 oktober jl. met artikelen over onderzoeken naar eventuele misstanden bij het bedrijf, dat circa zevenhonderd, vooral Poolse, werknemers telt.

Een van de beschuldigingen is het voeren van een dubbele boekhouding, waarnaar door het openbaar ministerie een onderzoek zou worden ingesteld. AD Westland meldde tevens een recente mishandeling van een voormalige Poolse werknemer van Tido Vesta, die over te weinig salaris had geklaagd. Onduidelijk is, of de leiding van het bedrijf hier weet van had. Het bedrijf wilde niet reageren op de beschuldigingen.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen