Genomineerden Sportman Westland 2013

De genomineerden voor de onderscheiding 'Sportman van het jaar 2013' van de gemeente Westland zijn bekend. In aanmerking hiervoor komen rhönradturner Koen Douwes Dekker, dammer Martijn van IJzendoorn en shorttracker Dylan Hoogerwerf.

Koen Douwes Dekker behaalde afgelopen jaar de derde plaats op het WK allround rhönradturnen voor jongens van 14 t/m 18 jaar. Op diezelfde WK won hij ook zilver op de toestelfinales. Hij schreef in diezelfde leeftijdscategorie ook het NK op zijn naam. Martijn van IJzendoorn won zowel het wereldkampioenschap als het Europees kampioenschap dammen voor aspiranten. Dylan Hoogerwerf werd dit jaar eerste op het NK shorttrack overall-klassement en tevens eerste in het eindklassement van de de KNSB Cup, beide in de categorie B-junioren.

De winnaars van de sportprijzen zullen op donderdag 19 december bekend gemaakt worden tijdens het Westlands Sportgala in de Van der Voorthal in Kwintsheul. In de komende weken zal nog duidelijk worden wie de genomineerde sportvrouwen en sporttalenten van 2013 zijn.

Vanaf vrijdag 19.00 uur tot maandagavond zijn deze genomineerden te zien op WOS TV.