Archief

Haga biedt familie Groenewald excuses aan

Het Haga Ziekenhuis Leyenburg heeft excuses aangeboden aan de 86-jarige Souisa Groenewald en haar familie. De Westlandse oma Groenewald werd vrijdagavond uit het ziekenhuis ontslagen en daarbij is slecht gecommuniceerd met de familie, zo heeft Haga maandag aan het einde van de middag laten weten.

"De raad van bestuur heeft de gang van zaken uitgebreid besproken met de familie en betreurt wat er gebeurd is. Hiervoor zijn aan de patiƫnt en de familie excuses aangeboden", aldus Haga in de korte verklaring.

Volgens de familie werd er verondersteld, dat oma wilsbekwaam genoeg was om zelf per taxi naar huis te gaan. "Niemand van de familie is daarvan op de hoogte gesteld", aldus een kleindochter. "Oma stond ineens voor de deur bij haar oude buren in Monster, maar daar woont ze niet meer".

Niemand was met haar meegelopen naar de uitgang van het ziekenhuis. "Oma blijkt niet in de gebelde taxi gestapt te zijn, maar is zelf naar buiten gelopen en is daar uiteindelijk in een andere taxi gestapt en heeft gezegd dat ze naar Monster moest, terwijl ze de laatste tijd in Naaldwijk verbleef", zo is het relaas.

De familie bevestigt, dat er telefonisch excuses zijn aangeboden. Over de gestelde vraag of dat voldoende is, willen de kinderen van oma Groenewald zich nog beraden.