Archief

Zondagvoetbal: Den Hoorn verliest koppositie

Hoofdklasse A

Westlandia heeft goede zaken gedaan tegen De Dijk. Op sportpark De Hoge Bomen won de Naaldwijkse ploeg met 2-0. De beslissing werd pas in het laatste kwart bewerkstelligd. Door de zege blijft Westlandia aansluiting houden met de middenmoot en bezet de negende plaats in haar klasse.

Eerste klasse B

VELO heeft aan het thuisduel tegen TOGB één punt overgehouden. Lang leek het erop dat VELO de overwinning voor zich op zou eisen, echter in de slotfase sloeg TOGB alsnog toe en bracht de eindstand van 1-1 op het scorebord. De Wateringse ploeg blijft achtste op de ranglijst.

Tweede klasse C

Schipluiden haalde flink uit tegen Teylingen en wist de negatieve spiraal een halt toe te roepen. Schipluiden won met 5-1 en blijft hierdoor in het spoor van de subtop. Het was de tweede overwinning dit seizoen waarin Schipluiden een marge van vier doelpunten behaalde. De thuiswedstrijd tegen Woerden eindigde in een 4-0 overwinning.

Derde klasse A

Den Hoorn is de koppositie kwijtgeraakt. De ploeg uit Midden_Delfland liet twee punten liggen in het duel tegen Alkmania. In Roelofarendsveen kwamen beide ploegen een 1-1 eindstand overeen. Nummer twee FC Lisse profiteerde van deze misstap, want het won van DHL. FC Lisse heeft één punt voorsprong op Den Hoorn.

De gifbeker bij Verburch is nog niet helemaal leeg. De Poeldijkse ploeg kwam wel 1-0 voor, maar zag MMO nog vier keer tot score komen. De gelijkmaker kwam tot stand uit een strafschop, waarbij Marc van Kester met rood van het veld kon vertrekken. MMO profiteerde ruimschoots van de man-meer situatie en bracht het de hekkensluiter een 4-1 nederlaag toe.

Karakteristieken:

Westlandia-De Dijk 2-0 (0-0)


Marcel de Bruijn, Steven Olsthoorn

VELO-TOGB 1-1 (0-0)

Barry Verbaan

Teylingen-Schipluiden 1-5 (1-1)

Thom van Mil (2), Martijn van Dorp (2), Mark Vermeulen

Alkmania-Den Hoorn 1-1 (0-1)

Vincent Pligtha

MMO-Verburch 4-1 (0-1)

Ron Huisman (p)

Rood: Marc van Kester