Archief

Vier nieuwe gezichten in top tien GBW

De kandidatenlijst van GemeenteBelang Westland (GBW) voor de komende raadsverkiezingen kent in de top tien vier nieuwe gezichten. Achter lijsttrekker Arne Weverling, de huidige fractievoorzitter Frank Rijneveen en zittend raadslid Joep van Veen is Pieter Hoogerbrugge op plaats 4 de hoogste binnenkomer.

De 48-jarige Lierenaar is accountant en bestuurslid van MKB Westland en de WOS. Van 2000 tot 2002 was Hoogerbrugge wethouder in De Lier namens de lokale partij DLB.

Op plaats 5 staat Kelly van Tol uit 's-Gravenzande. Deze ondernemersdochter is 23 jaar en studeerde Internationale bestuurskunde. Daarom woonde zij kort in Ghana en de Verenigde Staten. Momenteel is zij bedrijfsleider van America Today in Den Haag.

Plaats 7 wordt ingenomen door tuinderszoon Perry Dekkers (35). Hij werkte bij FloraHolland als teamleider Accountmanagement. Momenteel is hij senior trade marketeer bij Heineken. Dekkers studeerde Bedrijfskunde en volgt een MBA-studie. Hij zit al acht jaar in de ledenraad van Rabobank Westland.

Marco Voois uit Ter Heijde staat 9e op de lijst van GBW. Hij was jarenlang redder bij de KNRM en bestuurslid bij VV Monster. In het dagelijks leven werkt Voois bij NS HiSpeed en is hij freelance cameraman.

Van de zittende raadsleden is Nico Arkesteijn gepositioneerd op plek 6, Dylan Otto op 8, Willem van der Steen op 10, Henny Berendse op 11 en Jan de Nooy op 12. Roel Helleman senior staat op positie 13. Hij is manager bij het Kenniscentrum Handhaving en bestuurslid van de stichting Wollebrandcross. Lijstduwers zijn oud-fractievoorzitter Remmert Keizer en wethouder Bram Meijer.