Archief

LPF zet vraagtekens bij Westland Verstandig

De LPF-fractie in de Westlandse gemeenteraad is zeer verbaasd over het integriteitsrapport dat de fractie van Westland Verstandig-LEO2.0 heeft laten opstellen door prof. A.Q.C. Tak. "Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken, dat het alles te maken heeft met de komende gemeenteraadsverkiezingen en vragen ons daarom af, of deze actie nu werkelijk bedoeld is om aan waarheidsbevindingen te doen", aldus de LPF.

In het rapport worden gedragingen en uitspraken van burgemeester Van der Tak en de wethouders Duijvestijn en El Mokaddem tegen het licht gehouden. Met name ten aanzien van het dossier Woudtzicht is de LPF verbaasd over de opstelling van Westland Verstandig. Die fractie maakte destijds nog deel uit van de coalitie en haar voorman Duijsens heeft CDA-wethouder Duijvestijn te vuur en te zwaard verdedigd. Maar ook toen was al bekend, zo stelt de LPF, dat er familiebanden waren in deze kwestie ten aanzien van Duijvestijn.

Volgens de LPF probeerde Duijsens de zaak Woudtzicht te bagatelliseren en de wethouder uit de wind te houden. "Het is LPF-Westland geweest, die het dit jaar aandurfde vanwege de kwestie Woudtzicht een motie van wantrouwen in te dienen tegen deze wethouder, juist vanwege zijn dubieuze rol daarin", aldus de LPF.

Ook met betrekking tot wethouder El Mokaddem en burgemeester Van der Tak had Westland Verstandig in de afgelopen maanden het middel van de motie van wantrouwen kunnen hanteren. "Neem dan je verantwoordelijkheid als raadsfractie en gebruik daarvoor de middelen die in de Gemeentewet zijn aangereikt, zoals bijvoorbeeld een openbaar interpellatiedebat of zo'n motie van wantrouwen", betoogt de LPF.

"In plaats daarvan komt nu dit stuk van professor Tak aanvliegen. Wat nu gebeurt, heeft dus vooral met de verkiezingsdatum van 19 maart a.s. te maken en niet met enig inhoudelijk raadswerk helaas", besluit de LPF.

Categorieen:
Westland Algemeen