Zaalkorfbal: alleen Valto wint en blijft koploper

Eerste klasse C

ODO heeft de belangrijke wedstrijd tegen Sparta (N) verloren. ODO en Sparta speelden een vier puntenwedstrijd. Het verschil tussen gedeeld hekkensluiter ODO en Sparta bedroeg voorafgaand aan het onderlinge duel twee punten. Sparta vertrok uit sporthal De Hofstede met een 15-13 overwinning en sloeg een gat van vier punten met de hekkensluiter.

Tweede klasse F

ONDO kwam van een koude kermes thuis na het bezoek aan Merwede. In de topper tussen de nummers twee en drie van de ranglijst kwam de 's-Gravenzandse ploeg niet in de wedstrijd en kreeg het de grootste nederlaag tot nu te verwerken. Merwede won met maar liefst 28-12. Voor ONDO moet dit toch slikken zijn geweest, want in de voorgaande drie wedstrijd had de ploeg maar 34 treffers tegen gekregen. Aanvallend had ONDO tot nu toe 58 keer weten te scoren.

In de streekderby tegen CKC Maassluis had Valto een geweldige start. De Lierse formatie nam binnen acht minuten en 5-0 voorsprong. De eerste Maassluize treffer kwam pas in minuut negen op het scorebord in De Lier. Valto had er zin n en de grootste voorsprong in de eerste helft was bij 10-3. De ruststand was 11-6 in het voordeel van de thuisploeg.

Gedurende de tweede helft wist Valto deze marge te behouden. In de slotfase kwam CKC Maassluis tot op drie treffers, maar verder kwam de ploeg niet. Valto won met 17-14 en blijft door deze zege voor de vierde keer dit zaalseizoen ongeslagen. Valto gaat aan kop met het maximaal aantal punten uit vier wedstrijden. CKC Maassluis blijft in de middenmoot steken. Bij Valto was het dubbel feest want ook de reserves wonnen van CKC Maassluis (19-17).

Korbatjo heeft de wedstrijd tegen Dijkvogels met gemak gewonnen. In Oud-Beijerland won de thuisploeg met 18-10 van de nummer voorlaatst Dijkvogels. Net als Merwede blijft Korbatjo in het spoor van koploper Valto. Beide ploegen hebben een achterstand van twee punten.