Zaalhandbal heren: eerste verlies Westlandia

Eredivisie

Quintus heeft de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat OCI/Lions met ruim verschil verloren. De Heulse ploeg verloor de tweede thuiswedstrijd op een rij. De bezoekers uit Limburg waren op zoek naar eerherstel na de blamage tegen Fiqas/Aalsmeer. Lions vertrok uit Kwintsheul met een 32-22 zege. Bij rust had de Limburgse club een 19-11 voorsprong. Quintus staat zevende op de ranglijst en dit lijkt, gezien de sterkte van de overige ploegen, het hoogst haalbare in de reguliere competitie. Volgende week zaterdag gaat Quintus op bezoek in Zwarte Meer bij JMS Hurry Up. Luuk Obbens scoorde vier keer en was het meest trefzeker aan Heulse zijde.

De reserves van Quintus hebben in Houten niet kunnen stunten tegen mede-koploper Alphadeur/Houten. In sporthal De Slinger wist Houten de ongeslagen status in thuiswedstrijden te behouden. Quintus keek bij rust tegen een 12-10 achterstand aan. Na de pauze kon de Heulse ploeg een nederlaag niet voorkomen. Houten won met 29-24. Max de Maat scoorde vijf keer en was daarmee het productiefst bij de Heulse ploeg.

Hoofdklasse D

WPK/Westlandia heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In sporthal De Pijl eindigde de topper tussen de koploper en de nummer twee van de ranglijst EHC in een overwinning voor de bezoekers. Westlandia leidde na de eerste helft met 13-12. EHC behaalde, in een pitte wedstrijd, in de laatste fase van de wedstrijd de zege winnen. Het werd 27-23 voor de Leidschendammers die nog twee rode kaarten ontvingen. EHC en Westlandia gaan samen aan de leiding. De Naaldwijkse ploeg heeft één wedstrijd minder gespeeld en moet nog inhalen tegen HWC.